Родна куќа на Народниот херој Михајло Апостолски

Михајло Апостолски (Ново Село, 8 ноември 1906 – Дојран, 7 август 1987) — македонски партизан, генерал, командант на НОВ и ПОМ, воен теоретичар, политичар, историчар и народен херој. Повеќе…