Објект - Митрополија на Брегалничка епархија

Брегалничката епархија ја возглавува Неговото Вископреосвештенство митрополитот г. Иларион. Оваа епархија се протега на територијата на градовите: Штип, Радовиш, Кочани, Пробиштип, Свети Николе, Македонска Каменица, Делчево и Виница. Издавачката дејност во Епархијата е прилично развиена. Повеќе…