Магаза на Тилеви

Магаза на Тилеви — магаза во градот Охрид, прогласена за културно наследство на Македонија. Градбата се наоѓа на чаршиската улица „Свети Климент Охридски“ бр. 41 и 43, на раскрсницата со улицата „Димитар Влахов“. Изградена е во втората половина на XIX век од непознати мајстори. Повеќе…