Куќа на Христо Узунов

Куќа на Христо Узунов — стара куќа во градот Охрид, прогласена за значајно културно наследство на Македонија.[1] Како родна куќа на револуционерот Христо Узунов, таа е претворена во негов спомен-дом, дел од Заводот за заштита на спомениците и музеј на градот. Повеќе…