Црква „Големи Свети Врачи“

Големи Свети Врачи (Св. Кузман и Дамјан) — црква во стариот дел на Охрид. Му припаѓа на Охридското архијерејско намесништво во Дебарско-кичевската епархија на МПЦ – ОА. Прогласена е за културно наследство на Македонија.
Црквата е сместена во горниот дел на маалото Варош, над црквата „Св. Софија“, и доминира над градот. Повеќе…