ОХРИДСКА КУЛТУРНА РИЗНИЦА

УБАВИНА КОЈА ГО ОДЗЕМА ЗДИВОТ ПРИ ПРВАТА СРЕДБА

ОХРИДСКА КУЛТУРНА РИЗНИЦА

УБАВИНА КОЈА ГО ОДЗЕМА ЗДИВОТ ПРИ ПРВАТА СРЕДБА

Портал за промоција и популаризирање на заштитеното културно наследство на Македонија со претставување на заштитените добра на интерактивни мапи на Охридскиот регион и градот Охрид. Користени се најнови техники и технологии за претставување и промоција како дигитално позиционирање на Интерактивни Мапи, Текстови и слики од сите објекти, Електронски изданија во форма на Електронски книги и др. 

Овие активности се подржани делумно преку проект на Министерството за култура. Со одобрените средства и со сопствено учество ви ги прикажуваме најатрактивните локации од Охридски регион. Доколку бидат одобрени средства во наредниот проект ќе ги прикажеме сите објекти кои се заштитено културно наследство на Охридскиот регион. На порталот на соодветен наќин се представени објекти кои се заштитено културно наследство на Источниот плански регион.

ОХРИДСКАТА КУЛТУРНА РИЗНИЦА содржи 60 артикли со галерии на слики како и ИНТЕРАКТИВНА МАПА 1 и 2, FLIPBOOK БРОШУРА и PDF БРОШУРА за Охридскиот Регион. Мапата и Брошурата со соодветни линкови се поврзани со артиклите представени на порталот. 

Избор од ОХРИДСКАТА КУЛТУРНА РИЗНИЦА

Со поставување на курсорот над секоја слика се појавува насловот на објектот а со кликнување на сликата во нов прозорец се прикажува артикал со детали и галерии на слики за објектот.

Охридски Регион - Интерактивна Мапа

Кликни на сликата или овде за да разгледаш детали од интерактивната мапа.

Град Охрид - Интерактивна Мапа

Кликни на сликата или овде за да разгледаш детали од интерактивната мапа.
FLIPBOOK брошура

Кликни на сликата или овде да ја разгледаш FLIPBOOK брошурата.

PDF брошура

Кликни на сликата или овде да ја разгледаш PDF брошурата.

Посетеност на порталот 2019 и 2022 г

Овој  проект е изработен со употреба на најмодерни технолошки алатки и решенија за промоција и популаризирање на заштитеното културно наследство на Македонија и поради тоа неговата видливост е огромна бидејки е постојано претставен на интернет пред најшироката публика. Верувам дека досега не е реализиран сличен проект во Македонија.

Најважно кај секој проект од културата е претставувањето и промоцијата на пошироката јавност, со задоволство може да заклучиме дека покрај одличното претставување проектот има и добра видливост и одлично е прифатен и е посетуван од сите страни на светот.

На посебни линкови од менито може да се види дека Порталот за промоција и популаризирање на заштитеното културно наследство на Македонија е посетуван од посетители од Македонија и од сите континенти во светот: Америка, Канада, Европа, Балканот, Африка, Русија, Кина и Австралија.

Повелете погледајте на линковите 2019 или 2022 од каде доаѓат посетителите од: СВЕТ, ЕВРОПА и МАКЕДОНИЈА.

Забелешка од реализаторот на проектот

Автор и реализатор на овој проект е Тодор Пановски дип. ел. инженер од Кочани со повеќегодишно работно искуство како – Независен  IT експерт, консултант и советник

Доколку ненамерно има настанато некаква грешка и/или неточно прикажување и одбележување на локациите во проектот се извинувам и изразувам благодарност до секој кој ќе се јави и пријави грешка или сугестија. Секоја сугестија веднаш ќе биде разгледана а секоја грешка ќе биде исправена во најкратко време.